Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 101110 19
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineață


Rondul de dimineaţă: ...Ultima zi de post, mai aspră decât toate...

24/12/2012 09:05:05 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) E Ajunul Crăciunului iar credincioşii au de traversat astăzi ultima şi cea mai aspră zi de post: nu se mănâncă nimic până la ora 15.00 iar spre seară gospodinile pregătesc „scutecele lui Iisus”. Aţi reuşit să respectaţi cum se cuvine acest post? Aveţi de gând să colindaţi azi pe cineva?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Colindătorii de sub geam...

23/12/2012 09:05:18 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Spre bucuria şi încântarea copiilor, în aceste zile străzile sunt bătute-n lung şi-n lat de grupuri de colindători din vecini: sunt înarmaţi cu tobe uriaşe şi trompete, şi-au tras şi nişte costume viu colorate de moş crăciun şi răcnesc din răsputeri pe sub balcoane.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Crimă şi pedeapsă. 22 decembrie 1989...

22/12/2012 09:45:53 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Recuperăm, din negura amintirilor, tot mai greu şi mai lent, tulburătoarea zi 22 decembrie 1989: în jurul orei 12:50, Ion Caramitru şi Mircea Dinescu se adresează telespectatorilor, anunţând fuga dictatorului. Formând cu degetele litera V (de la Victorie) au rostit celebra frază: Am învins!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Poveştile de ieri, imitaţiile de azi...

21/12/2012 09:47:50 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Se pare că 95% dintre liceeni se uită la televizor sau butonează pe net iar dintre ei, doar 8,7% îşi „permit” să citească ceva. Ieri, Google a sărbătorit printr-un logo special publicarea primei colecţii de poveşti semnate de Fraţii Grimm. Are sens să mai citim poveşti în ziua de azi? La ce ne folosesc?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Ce n-aţi da ca să fiţi ministru cu orice preţ...?

20/12/2012 09:25:55 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Surprinzător sau nu, politicienii noştri s-au mişcat rapid, au încropit / format / jurat credinţă patriei dragi şi aruncat pe piaţă noul guvern într-un timp record. O parte dintre politicienii propuşi la ministere au probleme cu legea. Dar se apropie Crăciunul, who cares?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ce se mai poate fura în Bistriţa?...

19/12/2012 09:25:19 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Se apropie inevitabil sfârşitul anului, un bun prilej pentru a face bilanţul micilor sau marilor hoţii petrecute în oraş. S-au furat, zilele trecute, băuturi şi produse cosmetice, s-au furat brazi din pădurile statului sau instrumente muzicale din biserici... Cine are de gând să fure zăpada de pe străzi...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Aberaţii locale: plătim cu vârf şi îndesat dacă vrem să adoptăm un câine...!

18/12/2012 09:10:28 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Care să fie raţiunea pentru care municipalitatea impune o taxă de 100 de lei pentru adopţia unui câine comunitar? De ce să se mai şi majoreze această taxă din 2013, în loc să fie desfiinţată de tot, pentru a încuraja fenomenul adopţiilor şi pentru a scăpa comunitatea de câinii vagabonzi?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Fleaşcă, fleşcăraie...

17/12/2012 09:35:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) A plouat ieri aproape toată ziua la Bistriţa iar zăpada ninsă peste oraş zilele trecute – zăpada pe care am blamat-o din răsputeri pentru că ne-a făcut drumurile impracticabile – s-a topit cu totul. Acum nu ne mai încurcă, putem circula liniştiţi cu maşinile. Fleşcăraie totală pe străzi şi pe trotuare...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ce dramatic...20 de copii spulberati dintr-un foc...:(

16/12/2012 09:05:29 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Trei mămici din Bistriţa au refuzat la un moment dat şansa oferită de „Loteria vizelor” iar una dintre ele şi-a motivat refuzul cam aşa: „În SUA, parcă mai mult decât oriunde, se găseşte periodic câte un dement care să deschidă focul într-o şcoală. Aşa că prefer o viaţă liniştită în Bistriţa...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...beculeţe, luminiţe şi ghirlande la ferestre...!

15/12/2012 09:32:05 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Cum altfel să pătrunzi în spiritul sărbătorilor de iarnă dacă nu admirând, în trecere sau îndelung, ghirlandele de lumini atârnate la ferestrele unor bistriţeni...? Fie că iau forma unor inimioare, fie împodobesc icoane lipite direct pe geam – ghirlandele ne fac sărbătorile mai luminoase şi mai uşor de suportat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...sărmanul frate porc...

14/12/2012 08:30:12 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Ne-am procopsit, ca neam creştin ce suntem, cu obiceiul acesta oarecum barbar: tăierea porcului. Pentru că, evident, Crăciunul n-are sens fără carne de porc. Ironic sau nu, după ce-i spintecăm, le facem şi analize ca să fim siguri că nu ne alegem cu trichineloză. Oare în Anglia se taie porcii de Crăciun?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cum să răcnim exemplar când toată lumea ne calcă pe nervi...

12/12/2012 09:10:23 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Dacă ar fi să privim atent în jur, am găsi probabil 3, 4 motive care să ne facă să răcnim din toţi rărunchii: am votat 6 parlamentari dar ne-am trezit cu 9 aleşi, Anca Cârcu nu se mai află nici măcar în graţiile alegătorilor din Rebrişoara iar Pădureanu şi-a găsit un înlocuitor si vrea să se retragă!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...V-au dezamăgit cumva alegerile parlamentare...?

11/12/2012 10:05:46 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Am terminat-o şi cu alegerile pe anul acesta, ne-am agitat, ne-am implicat (mai mult sau mai puţin isteric), ne-am prezentat la vot şi am aşteptat cu sufletul la gură rezultatele... Vă simţiţi cumva dezamăgiţi de rezultat? Puteţi respira uşuraţi pentru a vă apuca acum de cozonaci? Sau aţi rămas cu sechele?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Referendum (şi) în Livezile...

09/12/2012 09:15:59 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Culmea coincidenţelor, tocmai astăzi, când am fost invitaţi călduros să ne exercităm dreptul de vot, este şi ziua internaţională împotriva corupţiei. Şi ca un făcut, tot azi, la o aruncătură de băţ depărtare, câteva zeci de mii de oameni îşi vor da cu părerea despre mult râvnitul aur al Roşiei Montana.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...O, brad frumos, oh, brad frumooos, cu cetina de plastic...!

08/12/2012 09:10:56 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Cu paşi mărunţi sau repezi, se apropie şi Crăciunul. De unde vă cumpăraţi brad – din magazin sau din piaţă? Cedaţi psihic pentru a vă înscrie în categoria ecologiştilor, apelând la un brad de plastic, refolosibil an de an – sau vă luaţi inima-n dinţi şi cumpăraţi un brad adevărat şi parfumat din piaţă?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cel mai urât cadou...

06/12/2012 08:55:03 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) A început deja isteria cadourilor de sărbători: fie că vrei, fie că nu vrei, trebuie să intrii în horă şi să-ţi „faci datoria”, să-ţi onorezi „obligaţiile” şi să arunci în dreapta şi-n stânga cu atenţii... Care a fost cel mai urât cadou pe care l-aţi primit? Sunteţi mulţumiţi de cadourile pe care le oferiţi?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...A fi sau a nu fi poliţistă, în ziua de azi...?

05/12/2012 08:50:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) 30 de tineri absolvenţi (între care şi 13 domnişoare) angajaţi recent de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-au primit ieri „botezul”, fiind întâmpinaţi de colegi, într-un cadru festiv. Oare când vom avea şi femei care să practice meseria de preot sau bărbaţi pe post de bone în creşe şi grădiniţe...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Prima ninsoare timidă la Bistriţa...

04/12/2012 08:25:14 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Dinspre Tihuţa, au coborât aseară şi spre Bistriţa primii fulgi, prima ninsoare, exact aşa cum au prezis meteorologii – aceşti adevăraţi magicieni ai vremurilor moderne care ne ghidează din umbră. Să fie adevărat, starea vremii, ca şi horoscopul, trebuie să puşte mereu cu realitatea?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cam ce merităm de sărbători?

03/12/2012 08:10:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Se poate spune că am intrat în linie dreaptă cu pregătirile de sărbători: primăria a montat prin oraş peste 500.000 de beculeţe ornamentale, au fost amplasaţi şi brazi înalţi din pădurile Colibiţei în punctele esenţiale ale oraşului... Ce lipseşte pentru a ne simţi cu adevărat olimpici, ca de sărbători?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Sclavii de lângă noi şi din noi...

02/12/2012 09:45:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) După o zi naţională cam plouată sau, în unele cazuri, ploioasă – urmează, firesc, ziua internaţională pentru abolirea sclaviei. Plantaţii în sensul clasic al cuvântului nu mai avem, însă sclavagismul se camuflează încă printre noi. Nu vă simţiţi câteodată sclavii prezentului de care ne lăsăm cotropiţi prea uşor?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...„V-am lăsat săraci şi proşti, vă găsesc şi mai săraci, şi mai proşti!”

01/12/2012 09:00:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Se pare că, într-o vizită prin România, Constantin Brâncuşi ar fi exclamat cu tristeţe „V-am lăsat săraci şi proşti, vă găsesc şi mai săraci şi mai proşti...”. Vă simţiţi mândri în calitate de cetăţeni români, astăzi, de ziua naţională? Ce personalitate a oraşului nostru vă provoacă sentimente de mândrie?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cine aţi prefera să fiţi, la o adică, fiul risipitor sau fratele acestuia?

27/11/2012 09:20:18 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Tulburătoare povestea fratelui şi a fiului risipitor din Biblie. Fiul pleacă de-acasă, încearcă toate plăcerile lumeşti, pierde averi, se întoarce şi este primit ca un învingător. Cum naiba să nu fie enervant şi frustrant pentru fratele care rămâne să ducă tot greul gospodăriei?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Femeia şi maşina nu se împrumută niciodată...?

26/11/2012 09:20:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Cherchelită binişor şi având o viteză mult prea mare pentru Bistriţa, o tânără de 24 de ani a spulberat ieri seară un indicator şi un coş de gunoi, izbindu-se şi de un stâlp de iluminat public. Maşina nu-i aparţinea ci era închiriată de un amic. În ce condiţii v-aţi da maşina să fie condusă de altcineva?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Inconştienţa şi prostia care ne salvează viaţa...

25/11/2012 09:05:46 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... 6 români şi-au pierdut viaţa într-un accident înfiorător: un microbus a fost spulberat de un tren ieri seară, în estul Calabriei. Paradoxal, doi români au scăpat pentru că au coborât din maşină ca să ridice bariera...! Cum să-ţi treacă prin minte să ridici o barieră ştiind că trenul se apropie?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cu dinţii (în) praf şi pulbere...

24/11/2012 09:10:09 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Ne plângem mereu că e prea scump să mergem la dentist, nu găsim niciodată bani pentru tratamente dentare, suntem plini de carii şi dinţi stricaţi, dar găsim repede un ţap ispăşitor când o fată de 14 ani se află un pas de moarte din cauza unui abces dentar netratat... De ce mergem la dentist abia în ultimul ceas?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Flutură în vânt, zălog de legământ...

23/11/2012 09:20:25 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea naţională a României, dar prin oraş flutură deja, sporadic, drapelul tricolor – atârnat la balcoane, lipit pe pereţi sau pur şi simplu agăţat în câte un cui. N-ar fi frumos ca fiecare cetăţean adevărat să-şi amenajeze câte un colţişor cu acest simbol al „iubirii de patrie”...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cumpărăturile on-line: ţeapă sau afacere în regulă. Pentru cine?

22/11/2012 09:35:54 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Ca să nu rămână repetentă şi anul acesta, România (ba chiar Bistriţa însăşi!:) preia din occident obiceiul de a reduce „dramatic” preţurile, mai ales în magazinele on-line. Obişnuiţi să cumpăraţi de pe net? Aţi luat cumva ţeapă cu un produs achiziţionat de pe vreun site?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Amenzi usturătoare pentru clienţii de taxi care miros a transpiraţie!...

21/11/2012 09:25:15 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Zilele trecute un taximetrist a fost amendat pentru că a îndrăznit să fumeze în maşină, în timpul serviciului, fără să ceară permisiunea clientului său. Dar taximetriştii de ce n-ar face reclamaţii atunci când nimeresc clienţi care miros urât, vorbesc mitocăneşte sau duhnesc a băutură?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Studenţimea din Bistriţa care există dar lipseşte cu desăvârşire...

20/11/2012 08:55:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Sunt câţiva ani buni de când există şi Bistriţa facultăţi. Cu studenţii stăm mai prost, dar probabil, 40-50 de ani se va rezolva şi problema aceasta. Vă amintiţi cu drag de perioada studenţiei? Sau dimpotrivă, v-a rămas în memorie doar timpul în care făceaţi foame şi locuiaţi în cămine infecte...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...care să fie cel mai interesant bărbat în Bistriţa?...

19/11/2012 08:45:39 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) De câţiva ani, ONU sărbătoreşte pe 19 noiembrie ziua internaţională a bărbaţilor. Să medităm măcar o dată pe an la acest subiect? Care să fie cea mai interesantă figură masculină a oraşului nostru? Care să fie modelul pozitiv demn de urmat în viaţa cetăţii: primarul, preşedintele de partid, directorul, muncitorul...?
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro